Red Hackle GOLD
Activiteitenkalender
Parade
Danscontest
Taptoe Kapellen
Concert Edegem
Sint-Andrews
Onze sponsors
In de pers
Contact

Taptoe Red Hackle Gold

20 mei 2017 te Kapellen

 

Naar aanleiding van ons 50-jarig bestaan organiseerden we een internationale taptoe met diverse bekende korpsen uit binnen- en buitenland. Het was niet te missen voor al wie van taptoes houdt en zeer te smaken en verrassend voor al wie dit nog nooit live had gezien.

 

Oorspronkelijk was het een signaal, geslagen op de drum of geblazen op de trompet of hoorn. Destijds werd er 's avonds in de garnizoenen en kantonementen een signaal geslagen of geblazen als teken dat de soldaten zich naar hun nachtverblijven moesten begeven, want de "TAP" ging "TOE".

Na omstreeks 1740 werd de taptoe nog slechts alleen in de kazernes geblazen. Rond 1813, in de tijd van Napoleon, ontstond het gebruik om na het "taptoe-signaal" een koraal te laten volgen. Toen het "taptoe-signaal" zijn oorspronkelijke betekenis had verloren,  werd de taptoe een militair ceremonieel gebeuren, ter afsluiting van de dag. Taptoe-signaal en koraal werden gevolgd door marsen en het geheel werd besloten met de regimentsmars en het volkslied.

Naar Brits voorbeeld is de taptoe ( tattoo ) de laatste tientallen jaren uitgebreid tot een show, waarin de medewerkende muziek- en tamboerkorpsen alleen of samen optreden. De afsluitende finale is te beschouwen als voortzetting van de oorspronkelijke ceremoniële taptoe.

 

FOTOALBUM : met dank aan Fam. Moyson-Jervis, Daphné Vangheluwe, Fam. Bernaerts-Butzen, Toby Traets, Robert Biesemans, Erwin Wuyts

 

Praktische info :           

                                      

Presentatie :
Herbert Flack 

Deelnemende korpsen :

Red Hackle Pipe Band & Highland Dancers         

Koninklijke Muziekkapel Lokale Politie Antwerpen

Deltaband

Cheerleader Academy          

Massed pipes & drums                                                      

Red Hackle Pipe Band & Highland Dancers

Ypres Surrey Pipes & Drums

For Freedom Pipe Band

Silver Thistle Pipes & Drums

The Blended Tartans

 

(BE)

(BE)

(NL)

(BE)

 

(BE)

(BE)

(BE)

(BE)

(BE)

 

Red Hackle Pipe Band & Highland Dancers - www.redhackle.be
webmaster.gold@redhackle.be